Шолц се обяви за мир в Украйна. Германският канцлер подкрепи международните

...
Шолц се обяви за мир в Украйна. Германският канцлер подкрепи международните
Коментари Харесай

Шолц се обяви за мир в Украйна

Шолц се разгласи за мир в Украйна. Германският канцлер поддържа интернационалните старания за реализиране на мир. Това той направи по време на речта си в Организация на обединените нации.

„ Същевременно би трябвало да се пазим от подправени решения, които съставляват мир единствено на книга “, предизвести през вчерашния ден Шолц в границите на общия спор на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Защото мир без независимост се назовава подтисничество. Мир без правдивост се назовава тирания. Москва най-сетне би трябвало да го разбере, сподели той.

Шолц прикани съветския президент Владимир Путин да приключи войната.

В речта си федералният канцлер прикани и за промяна на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Той бе блокиран блокиран отдавна, с цел да бъдат показани в по-голяма степен Африка, Азия и Латинска Америка.

От пълномащабното съветско навлизане в Украйна изминаха 19 месеца. Полагат се мирни старания, изключително от страни, които се считат за неутрални и които към момента не са наложили наказания на Русия. Сред тях са Бразилия, Индия и Саудитска Арабия.

През август представители на повече от 40 страни се срещнаха в саудитския пристанищен град Джеда. Те разискаха способи за реализиране на мир. Сред тях бяха Съединените щати, страни от Европейски Съюз и за първи път най-важният съдружник на Русия – Китай.

Шолц сподели още: Точно тъй като тази война има непоносими последствия по целия свят, добре е и редно светът да взе участие в търсенето на мир. “

Канцлерът през цялото време предизвести за диктаторски мир директно волята на Украйна.

Украйна упорства за цялостното евакуиране на съветските войски от нейната територия, в това число от украинския полуостров Крим, който Русия анексира през 2014 година

“Нека не забравяме: Русия е виновна за тази война. И президентът на Русия е този, който може да я приключи когато и да е с една-единствена заповед ”, акцентира Шолц.

„ Но с цел да направи това, той би трябвало да разбере, че ние – страните от Обединените народи – сме съществени по отношение на нашите правила. В многополюсния свят на 21 век, сподели Шолц, към този момент няма място за ревизионизъм и империализъм.

Шолц още веднъж се застъпи за промяна на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Ясно е, че Африка, Азия и Латинска Америка заслужават повече тежест в този орган. При тази причина можем да договорим текст с разнообразни разновидности. Никоя страна не би трябвало да блокира резултатите от договарянията с несъразмерни условия. И ние няма да създадем това, сподели още Щолц.

Съветът за сигурност е най-важният орган на Организация на обединените нации и дава отговор за разрешаването на спорове и поддържането на мира. Състои се от 15 от общо193 държави-членки на Организация на обединените нации. Пет нуклеарни сили са непрекъснати членове и имат право на несъгласие върху всички решения. Това са Съединени американски щати, Китай, Русия, Англия и Франция. Някои от останалите 188 страни членки се редуват на останалите 10 места на всеки две години.

Германия кандидатства за място на всеки осем години, идващия път за интервала 2027-28 година Германското държавно управление има искания Федерална Република Германия да бъде обсъждана като най-голямата икономическа мощ в Европа.

В продължение на години органът се смяташе за значително некадърен да работи заради взаимни блокади от страна на Съединени американски щати, Китай и Русия по съществени въпроси. Основна промяна на Съвета за сигурност се разисква от десетилетия без никакъв прогрес.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР